BodyMeasures

sustav za digitalno mjerenje ljudskog tijela

BodyMeasures
Sustav za digitalno mjerenje ljudskog tijela

BodyMeasures je inovativni softverski proizvod koji, u svega nekoliko sekundi, izmjeri ljudsko tijelo (visinu, dužinu podlaktice, potkoljenice itd.).

To je značajno brže od svih dosadašnjih priznatih metoda, kojima je za ta ista mjerenja potrebno 25-45 minuta. Prednost BodyMeasures je i ta što ne koristi fotografije osoba (nigdje se ne snimaju), nego se mjerenje obavlja u realnom vremenu čime je zajamčena privatnost, anonimnost i sigurnost svake osobe.

Proizvod je primjenjiv u čitavom nizu područja: sportu, zdravstvu, obrazovanju, ergonomiji, modi, prodaji odjeće, marketingu i promociji, turističkoj industriji, osiguranju.

BodyMeasures
Kako radi BodyMeasures

3D kamera prikuplja podataka o objektu mjerenja/osobi, te onda upotrebom složenih algoritama analizira ljudsko tijelo, određuje mjerne točke i provodi mjerenje. Svi izmjereni podaci se spremaju u bazu podataka smještenu u Cloud.

Većina mjera, poput visine, mogu izmjeriti i u pokretu, bez da osoba stoji na mjestu. Prednost BodyMeasures je i ta što ne koristi slike osoba (nigdje se ne snimaju), nego se mjerenje obavlja u realnom vremenu, izračunom odgovarajućih dužina na tijelu i bilježenjem samo tih podataka, čime je je zajamčena privatnost, anonimnost i sigurnost svake osobe/objekta mjerenja.

BodyMeasures dobitnik je 6 međunarodnih nagrada za inovaciju: